TOP 10 CELE MAI SCUMPE RASE DE PISICI DIN LUME 2020

Solus

Membru
Staff member
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Joined
Jul 6, 2018
Messages
469
Reaction score
85
Points
26
Location
Bucuresti
Website
www.bitarena.eu

Reputation:

10.Pisica norvegiană de pădure

You must be registered for see images attach

Originară din Europa de Nord, pisica norvegiană Forest a făcut-o în lista noastră de rase de pisici scumpe. Această pisică specială este adaptată la climatul rece. Lucrul interesant despre această rasă este că este posibil să fi provenit probabil de la pisici cu păr scurt care au fost aduse de vikingi în Norvegia în timpul 1000AD. Se crede, de asemenea, că pisicile originale cu păr scurt crescute cu rasele Angora siberiană și turcească.
A existat o perioadă în timpul celui de-al doilea război mondial când pisica forestieră norvegiană aproape că a devenit instinct. A fost prin eforturile de conservare ale clubului Norvegian Forest Cat.
Dacă intenționați să obțineți această pisică specială, trebuie să fiți conștienți de faptul că există unele probleme legate de sănătate pe care trebuie să le cunoașteți. Această rasă particulară este predispusă atât la boli de rinichi, cât și la boli de inimă.
Costul acestei rase este de aproximativ 600 de dolari. Dar, desigur, poate fi, de asemenea, mai scump în funcție de calitatea și aspectul pisicii pe care intenționați să o achiziționați.

9. Mau egiptean
You must be registered for see images attach


Următorul pe lista noastră de rase de pisici scumpe este Mau egiptean. Este o pisică de dimensiuni mici și medii, care este cunoscută pentru petele sale naturale. O altă rasă care are această caracteristică este pisica Bahrain Dilmun. Ceea ce face ca petele mau egipteanului să fie unice este faptul că apare doar pe vârful stratului. Mau egiptean a fost originea în 1952.
Există afirmații că Mau egiptean provine din Egipt. Pe de altă parte, ADN-ul arată altfel. Conform testelor genetice, acesta provenea din america de Nord și de origine europeană. De asemenea, se crede că Mau egiptean se numără printre originile pisicii domestice moderne. Există unele diferențe notabile la atributele fizice ale Mau egiptean la alte pisici acolo. Printre cele mai vizibile sunt picioarele din față mai scurte.
Cum recunoști Mau egiptean? Are o dungă dorsală lungă și întunecată de la cap până la coada coloanei vertebrale. În ceea ce privește temperamentul acestei pisici particulare, vă puteți aștepta ca Mau egiptean să fie prietenos și loial, perfect pentru cei cu copii.

8.Păr scurt britanic

You must be registered for see images attach

Este posibil să fi văzut pisica britanică Shorthair în diferite viță de vie și videoclipuri virale online. Cunoscut pentru corpul său chunky și o față largă, British Shorthair nu este doar o rasă populară în rândul iubitorilor de pisici, ci și una scumpă. Prețul British Shorthair rulează de la $ 500 la $ 1500 în funcție de locul în care decideți să cumpărați unul. Această rasă este chiar populară pentru a fi folosită ca sursă de inspirație în ilustrația lui John Tenniel pentru Alice în Țara Minunilor.
Această rasă a fost în jur de ceva timp. Originile sale pot fi urmărite în primul secol. Se credea că este adus de romani în Europa înainte de a se încrucișa cu alte pisici din Europa pentru a evolua la ceea ce este astăzi.

7. Scottish Fold
You must be registered for see images attach


Pliul scoțian este o rasă cunoscută pentru deformarea cartilajului care a făcut urechea "ori". Acesta a fost descris pentru a avea un aspect "bufniță-ca". Înainte de anii '60, numele original pentru Scottish Fold este Lops sau Lop-Eared. Abia în 1966 a adaptat numele Scottish Fold.
Originalul Scottish Fold a fost o pisică albă de hambar care are o mutație pe ureche. Cu pisoii săi născuți cu aceleași urechi pliate, a fost înregistrată ca o nouă rasă. Dacă intenționați să achiziționați un Scottish Fold, rețineți că această rasă este predispusă la diferite condiții, inclusiv acarieni și surditate. Acesta este, de asemenea, motivul pentru care Scottish Fold a fost crescut cu alte rase de pisici cunoscute, cum ar fi British and American Shorthair.

6. Pisica Sphynx

You must be registered for see images attach


Sfinxul este un alt care a făcut-o în lista noastră cu cele mai scumpe rase de pisici. Este cunoscut pentru lipsa părului din corpul său și a devenit popular din anii 1960 prin reproducere selectivă. Cu toate acestea, una dintre cele mai frecvente concepții greșite despre rasa de pisici este că este fără păr. De fapt, pielea are o textură de păr. Problema cu această pisică specială este că pierd mai multă căldură corporală decât alte rase.
Dacă alegeți vreodată să cumpărați un Sfinx, nu fiți surprinși dacă este un extrovertit. Deși afișează acest comportament, ei sunt, de asemenea, cunoscuți pentru faptul că sunt loiali și afectuoși față de proprietarii lor. Aceasta este, de asemenea, o pisică care are mai mult de un câine-ca purtarea. Salută proprietarul și chiar prietenos cu alți străini.

5. Albastru rusesc

You must be registered for see images attach


Russian Blue este o altă rasă care a făcut-o în lista celor mai scumpe rase de pisici. Chiar vândută pentru 3000 de dolari, această rasă este ceva ce doriți dacă preferați o pisică care are o blană frumoasă, ca să nu mai vorbim de legătura strânsă cu oamenii. Este cunoscut pentru haina densă de culoare gri ardezie. Este cunoscut de peste un secol.
După cum sugerează și numele, această pisică își are originea în Arhanghelsk Rusia. Aceste pisici sunt, de asemenea, numite Arhanghelul Blues. Se crede că pisica a fost adusă din Insulele Arhanghelilor și Europa

de Nord în anii 1860. De-a lungul anilor, această rasă specială a fost dezvoltată b crescători în timpul celui de-al doilea război mondial. În acest timp, au lipsit pisicile albastre rusești. Acest lucru a determinat crescătorii să se încrucișeze cu siamezii.
Această pisică este ceva care poate îmbătrâni cu tine. Durata sa de viață variază de la 10 la 20 de ani. În unele situații, aceste pisici au trăit chiar până la 25 de ani.


4. Peterbald

You must be registered for see images attachPeterbald este o altă pisică cele mai scumpe pe care le puteți achiziționa dacă aveți mii de dolari de rezervă. Cunoscut a fi provenit din Rusia, se aseamănă cu Shorthairs orientale. Există diferite tipuri de pisici Peterbald pe care le veți întâlni cel mai probabil. Există cele cu haină dreaptă, în timp ce altele se nasc chel. Unul dintre cele mai unice lucruri despre pisicile Peterbald este faptul că are o genă care pierde părul.
Această pisică este deosebit de inteligentă și dulce temperată. De asemenea, este o idee bună să includeți Peterbald dacă aveți alte pisici sau dacă aveți copii.
Dacă vă veți uita la istoria Peterbald, a fost o rasă de pisici mai recentă. A fost dezvoltat în 1994 în Sankt Petersburg Rusia. A fost rezultatul unui experiment făcut pe Sphynx.

3. Pisica bengaleză
You must be registered for see images attachBengal Cat este o pisică domestică listată în rasele noastre de pisici scumpe de top. A fost dezvoltat pentru a arăta ca o pisică sălbatică. La examinarea aspectului său, arată ca un ocelot sau un leopard. Cu toate acestea, nu este surprinzător, deoarece a fost încrucișat cu pisici leopard asiatice. Pisica leopard asiatică este o pisică sălbatică din Asia de Sud și de Est.
Dacă vă este oarecum frică că pisica bengaleză are temperamentul unei pisici sălbatice, acest lucru nu mai este cazul. Acesta a fost crescut încrucișat cu pisici domestice pentru a avea aspectul unei pisici sălbatice, dar temperamentul pisicii tale de casă.
Dezvoltarea pisicii bengaleze a fost pur accidentală. Pisicile leopard asiatice au fost crescute cu pisici domestice în primul rând pentru a studia imunitatea aparentă a rasei la leucemia felină.


2. Allerca Hypoallergenic Cat
You must be registered for see images attachUna dintre principalele probleme pe care oamenii le au atunci când vine vorba de a avea pisici este alergia. Da, există momente în care proprietarii de animale de companie trebuie să renunțe la animalele lor de companie blănoase doar din cauza unei alergii. Una dintre cele mai comune soluții este să te desensibilizat de alergen. Cu toate acestea, cu pisica hipoalergenică Allerca, acest lucru nu mai este cazul. V-ar fi capabil să se bucure de a deveni un proprietar de pisică, în ciuda faptului că au o reacție alergică la pisici.
Pisica Allerca Hypoallergenic costă în jur de 6.000 de dolari, dar uneori vândută până la 50.000 de dolari. Da, are un preț absurd, dar aceasta este o descoperire pe care iubitorii de pisici sunt dispuși să o plătească. Pe baza cercetătorilor care au dezvoltat această rasă, cea responsabilă de reacțiile alergice este o proteină care se găsește în saliva și pielea lor numită Fel d1. Ar trebui să treceți la această rasă? Există încă rapoarte că minoritatea proprietarilor se confruntă încă cu reacții alergice la pisică.

1. Pisica Ashera

You must be registered for see images attach


Ashera este cea mai exotică pisică domestică din lume. Similar cu pisica bengaleză, a fost crescută din pisicile leopardului asiatic. Cu petele sale de contrast care a fost cunoscut pentru aspectul său leopard ca, această pisică scumpă costă până la 125.000 de dolari.
Aceste pisici pot fi scoase pe o lesa si se spune ca sunt prietenoase cu copiii. Cu toate acestea, este o idee bună să setați pisica cu un gol încălzit în timpul lunilor de iarnă, deoarece originea pisicii este dintr-un climat cald.
 
Top Bottom