Tabele

Tabele

Solus

Membru
Membru personal
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Înscris
6 Iul 2018
Mesaje
459
Scor reacție
84
Puncte
26
Locație
Bucuresti
Site web
www.bitarena.eu

Reputation:

Instructiunile de mai jos sunt folosite aproape in orice site deoarece cu ajutorul lor:
- putem crea tabele propriu - zise (cum este cel de mai jos); in acest caz dati lui cellpadding valori diferite de zero pentru ca textul din celula sa nu fie aproape"lipit" de chenarul ei - este greu lizibil;
- putem controla mult mai bine aranjarea in pagina a elementelor (folosind tabele fara chenar, eventual introducem tabele in interiorul altui tabel); in acest caz valoarea zero pentru cellpadding si cellspacing este (in general) indicata.
Liniile de tabel sunt orizontale; coloanele sunt cele verticale; intersectia unei linii cu o coloana defineste o celula.

You must be registered for see images attach


Pentru a va depana codul paginilor realizate pe baza de tabele sau daca vedeti o aranjare in pagina care va place (si banuiti ca este pe baza de tabele) puteti inlocui TABLE BORDER=0 cu 1; si mai clar este sa adaugati BORDERCOLOR=...diverse culori. Nu va mai arata la fel de bine, eventual se va lati, dar va fi mai usor de depanat.
Pentru a o "repara" puteti folosi Replace All: TABLE BORDER=1 cu TABLE BORDER=0 (Atentie: 1-si alte instructiuni au atributul BORDER, nu numai TABLE; 2-in pagina pot fi tabele care deja au BORDER diferit de zero). Pe BORDERCOLOR=... il puteti lasa: daca aveti BORDER=0 el nu mai conteaza.
 
Sus Jos