Modul de lucru

Solus

Membru
Membru personal
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Înscris
6 Iul 2018
Mesaje
459
Scor reacție
84
Puncte
26
Locație
Bucuresti
Site web
www.bitarena.eu

Reputation:

Porniti un editor de texte simplu (Notepad, nu Word) pentru a edita codul sursa.
Tastati doar ceea ce este pe fondul gri:
You must be registered for see images attach

NU trebuie tastat nici un spatiu in interiorul parantezelor unghiulare. Instructiunile HTML sunt intotdeauna incadrate intre parantezele unghiulare < si >; intre paranteze nu trebuie sa avem spatii decat daca separa numele instructiunii de atributele ei sau atributele intre ele, dar nu este cazul aici.
Salvam fisierul cu FILE - SAVE AS... :
Save in : alegem directorul de pe hard - disk in care salvam fisierul.File name : tastam pagina simpla.htm sau pagina simpla.html (atentie la extensie cand le apelati: desi browserul le afiseaza la fel, ele sunt fisiere diferite)Save as type : Text documents

Pentru a vedea rezultatul NU este nevoie sa fim conectati la Internet:
- lansam Windows Explorer, mergem in directorul unde l - am salvat si il deschidem cu dublu - click. Va porni browserul care este setat ca browser implicit (daca avem instalate mai multe).
SAU
- pornim browserul; daca incearca stabilirea conexiunii la retea dati Cancel
- FILE - OPEN din meniul browserului (sau Open Page pentru Netscape si bifati butonul radio Navigator)
- BROWSE (sau Choose File pentru Opera) - deschideti directorul in care l - ati salvat si selectati fisierul
- OPEN
- OK
(sau Open pentru Opera)
Trebuie sa va apara o pagina alba; in coltul din stanga sus se gaseste textul: Textul dorit de dvs.
Daca vom face modificari in codul sursa, pentru a le putea vedea in browser trebuie salvat fisierul .html (FILE - SAVE), apoi folosim butonul Refresh(Reload pentru Netscape. Doar uneori, pentru a afisa ultima versiune salvata a codului sursa si a evita afisarea unei copii aflate in memoria cache, folosim Shift + Reload sau Option + Reload).
Acesta este modul de lucru; dupa cum vedeti nu este foarte complicat. Putem continua sa dezvoltam aceasta pagina si sa introducem imagini, text de diverse marimi, culori, legaturi spre alte pagini, tabele, etc. Alaturi de marcajele necesare veti gasi si foarte multe exemple (aproape fiecare atribut al fiecarui marcaj + combinatii ale atributelor si comentarii); lista nu este completa, dar cuprinde mai mult decat cateva notiuni de baza; o sa continui dezvoltarea ei.
 
Sus Jos