Liste de corespondenţă

Anime

Membru
Staff member
Super Moderator
Joined
Jul 8, 2018
Messages
112
Reaction score
34
Points
28
Location
Timisoara
Website
bitarena.eu

Reputation:

Există numeroase liste de corespondenţă orientate spre programele discutate în această) carte. Este o idee bună să vă abonaţi la cele care se referă la instrumentele pe care doriţj să Ie utilizaţi. Vă rugăm să nu uitaţi, totuşi, că trebuie să învăţaţi să folosiţi arhiveld (pentru listele care dispun de asemenea arhive). Dacă sunteţi începător în utilizarea unui instrument, veţi avea multe întrebări care au fost puse (si la care s-a răspuns) de un milion de ori, deci nu aveţi nici un motiv să întrebaţi din nou dacă puteţi găsi răspunsul printr-o căutare rapidă prin arhive.
Instrucţiunile pentru a vă abona la listele de corespondenţă variază, dar puteţi găsî informaţii la adresele URL prezentate aici:
Pachet Instrucţiuni pentru lista de corespondenţa
MySQL
Perl DBI
PHP
Apache
• Situri Web subordonate ,
în afara siturilor Web oficiale, unele dintre instrumentele discutate aici dispun de siturj subordonate, care furnizează informaţii suplimentare, cum ar fi cod sursă demonstrativ sau articole centrate pe anumite subiecte. Căutaţi o regiune "Links" (legături) diij situl oficial pe care îl vizitaţi.
PARTEA l
Utilizarea generală a sistemului MySQL
1 Introducere în MySQL şi SQL
2 Lucrul cu date în MySQL şi SQL
3 Sintaxa şi utilizarea SQL în MySQL
4 Optimizarea interogărilor

CAPITOLUL l

Introducere în MySQL şi SQL
Acest capitol constituie o introducere în sistemul de gestiune a bazelor de date relaţionale (SGBDR) MySQL si în limbajul de interogare structurat (SQL) pe care îl înţelege sistemul MySQL. Capitolul prezintă termeni şi concepte fundamentale pe care trebuie să le înţelegeţi, descrie baza de date demonstrativă pe care o vom folosi în exemplele din carte şi conţine un manual care vă indică modul de utilizare a sistemului MySQL pentru a crea o bază de date şi pentru a interacţiona cu aceasta.
începeţi de aici dacă sunteţi un neofit în domeniul bazelor de date şi, poate, nu sunteţi sigur dacă aveţi nevoie sau dacă puteţi folosi o bază de date. De asemenea, trebuie să' citiţi capitolul de faţă dacă nu ştiţi nimic despre MySQL sau SQL şi aveţi nevoie de un! ghid introductiv pentru început. Cititorii cu experienţă în MySQL sau cu sistemele de baze de date pot omite acest material. Totuşi, toată lumea trebuie să citească secţiunea) „O bază de date demonstrativă", deoarece este cel mai bine să fiţi familiarizat cu desti-'
naţia si conţinutul bazei de date pe care o vom folosi în mod repetat.
Cum vă poate ajuta MySQL
Această secţiune descrie situaţii în care sistemul de baze de date MySQL poate fi util.. Astfel, vă veţi forma o părere cu privire la tipurile de operaţii pe care le poate efectua MySQL şi la modalităţile în care acest sistem vă poate ajuta. Dacă nu trebuie să vă convingeţi de utilitatea unui sistem de baze de date - poate fiindcă deja aveţi o problems în minte şi doriţi pur si simplu să aflaţi care este modul în care puteţi folosi MySQL pentru a vă ajuta să o rezolvaţi - puteţi trece la secţiunea „O bază de date demonstrativă".
Un sistem de baze de date este, în esenţă, o modalitate de a gestiona liste cu informaţii Informaţiile pot proveni dintr-o varietate de surse. De exemplu, pot reprezenta date de cercetare, înregistrări de afaceri, cereri ale clienţilor, statistici sportive, rapoarte d( vânzări, informaţii despre hobby-urile proprii, înregistrări de personal, rapoarte privim defecţiuni sau notele unor elevi. Totuşi, deşi sistemele de baze de date pot lucra cu gamă largă de informaţii, nu folosiţi un asemenea sistem doar de dragul de a-1 folosi Dacă o sarcină este de la bun început uşor de îndeplinit, nu aveţi nici un motiv de î insera o bază de date numai pentru a o folosi. O listă de cumpărături este un exemplv bun: scrieţi articolele pe care trebuie să le cumpăraţi, le ştergeţi de pe listă atunci când 1< cumpăraţi şi apoi aruncaţi lista. Este puţin probabil să folosiţi o bază de date pentru asta Chiar dacă aveţi un calculator de tip palmtop (care poate fi ţinut în palmă - N.T.) probabil că pentru lista de cumpărături veţi folosi funcţia sa de editare de texte, nu caracteristicile sale de baze de date.
 
Top Bottom