Harti de imagini

Harti de imagini

Solus

Membru
Membru personal
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Înscris
6 Iul 2018
Mesaje
459
Scor reacție
84
Puncte
26
Locație
Bucuresti
Site web
www.bitarena.eu

Reputation:

Sunt imagini care sunt "impartite" in mai multe zone, in functie de zona pe care se executa click, browserul afiseaza o alta pagina.
De exemplu, pe un site dedicat turismului am putea avea pe pagina principala o imagine care reprezinta harta tarii (in care definim zonele dupa conturul judetelor); in cazul unui click in zona Brasov se incarca o pagina care descrie diverse obiective turistice din judet si/sau contine o imagine a hartii judetului, pe care definim alte zone in jurul localitatilor, iar un click pe o localitate ar duce la alta pagina care descrie obiectivele turistice din localitate.
O harta de imagini ar putea fi folosita si pentru navigarea in cadrul unui site: daca avem mai multe butoane de navigare grupate se poate folosi o imagine care reprezinta toate butoanele - mai multe imagini se incarca mai incet decat o imagine cu dimensiunea egala cu suma celorlalte (kb) deoarece comunicarea cu serverul (cand se cere imaginea) se face o singura data.
Pana aici numai avantaje; dezavantajul major este ca un vizitator care are browserul setat sa nu incarce imagini pentru a naviga mai repede nu va intelege mai nimic (putem totusi folosi marcajul alt de specificare a textului alternativ pentru imagini).

You must be registered for see images attach


Harti de imagini - exemplu : map , usemap , area shape
You must be registered for see images attach


You must be registered for see images attach


In acest caz, atributul HREF din cadrul instructiunilor AREA indica legaturi spre pagini (fisiere) diferite; este posibil ca unele dintre ele sa indice legaturi spre acelasi fisier, in cadrul caruia sa avem definite ancore (cu <a name= nume_ancora> text_ancora 1, 2, ... </a>); atunci HREF ar avea forma: HREF = " nume_fisier.html # nume_ancora ".
 
Sus Jos