Creati un SITE plecând de la ZERO folosind HTML

Solus

Membru
Membru personal
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Înscris
6 Iul 2018
Mesaje
459
Scor reacție
84
Puncte
26
Locație
Bucuresti
Site web
www.bitarena.eu

Reputation:

You must be registered for see images attach

Consortiul World Wide Web, W3, a definit si standardizat specificatiile HTML 4.0 si a versiunilor anterioare (1, 1.1, 2.0, 3.2); fiecare versiune a adus instructiuni (numite si controale, marcaje, tag - uri) noi fata de versiunea anterioara. La randul lor si producatorii browserelor realizeaza noi versiuni care sa "inteleaga" noile marcaje; ei introduc uneori si marcaje proprii, in plus fata de specificatiile standard, pe care le "intelege" doar browserul lor.
Pentru a prinde curaj si a vedea modul de lucru, sa construim o pagina simpla.

Forma generala a unui fisier HTML este:

<html>- marcajul HTML de deschidere - indica faptul ca informatia care urmeaza este scrisa in limbajul HTML<head>-marcajul HEAD de deschidere - de aici incepe antetul paginii<title>Titlul paginii</title>- marcajele pereche TITLE - aici se scriu cateva cuvinte sugestive despre continutul paginii - aceste cuvinte vor apare pe bara de titlu a browserului; daca pagina este adaugata intr-o lista favorita, ele apar ca nume al paginii.<meta name = "keywords"
content = "... o lista de cuvinte ...">
<meta name = "description"
content = "... o fraza sugestiva ...">
... alte instructiuni: JavaScript,
CSS, etc. ...- ajuta motoarele de cautare la gasirea paginii, etc. - ne vom ocupa mai tarziu de ele;
!!! - valorile unor atribute, de exemplu "keywords", trebuie incadrate cu ghilimele duble, drepte ( " ) obtinute cu Shift + tasta de langa Enter, nu ( ' ) sau ( ` ).</head>- marcajul HEAD de inchidere - aici se termina antetul paginii; tot ce este in antet nu apare in fereastra browserului<body>- marcajul BODY de deschidere - incepe corpul documentului...
...- tot ceea ce apare aici va fi afisat in fereastra browserului, dar trebuie formatat cu HTML</body>- marcajul BODY de inchidere - indica sfarsitul corpului documentului</html>- marcajul HTML de inchidere

Dupa cum puteti observa, instructiunile HTML (numite si controale, marcaje sau tag-uri) incep cu o paranteza unghiulara deschisa < urmata imediat de numele instructiunii, unul sau mai multe atribute ale instructiunii (optional), apoi de o paranteza unghiulara inchisa >.
Majoritatea instructiunilor sunt perechi; cea de inceput se numeste marcaj de deschidere si este de forma:
<nume_instructiune atribut = valoare_atribut>
iar cea de sfarsit marcaj de inchidere si nu contine atribute sau spatii; este de forma:
</nume_instructiune>.
NU sunt permise spatii decat intre nume_instructiune si atribut. Tot ce se gaseste intre marcajul de deschidere si cel de inchidere va avea caracteristicile marcajului respectiv.
Browserul ignora marcajele pe care nu le intelege si pe cele scrise gresit.
Exemple :

daca simbolizam spatiul prin _ atunci:
You must be registered for see images attach
 
Sus Jos