Arme grele pentru armata Ucrainei

Solus

Membru
Staff member
Fondator BitArena
Moderator
Utilizator
Joined
Jul 6, 2018
Messages
469
Reaction score
85
Points
26
Location
Bucuresti
Website
www.bitarena.eu

Reputation:

Oficialii krainieni au subliniat sâmbătă importanța continuă a ajutorului militar extern, în contextul în care forțele sale se luptă cu penuriile, pe fondul continuării agresiunii ruse.

Vorbind din apropierea frontului, guvernatorul regional al Mykolaiv, Vitaliy Kim, a cerut mai mult sprijin din partea aliaților americani și europeni, informează VOA News. El a mai precizat că, cel puțin în regiunea sa din Ucraina, forțele au un nivel scăzut de muniție.

"Armata Rusiei este mai puternică, are multă artilerie și muniție. Deocamdată, acesta este un război de artilerie... și suntem în afara muniției", a spus Kim. "Ajutorul Europei și al Americii este foarte, foarte important."

Regiunea Mykolaiv este situată în sudul Ucrainei și are un mic țărm la . Cea mai mare parte a luptelor care încă se desfășoară în țară este concentrată în , departe spre est, unde forțele separatiste au încercat să alinieze zona cu Rusia. Președintele rus a justificat, în trecut, invazia Ucrainei, afirmând că scopul său este de a-i ajuta pe presupușii vorbitori de rusă din Donbas.

Liderii ucraineni continuă să negocieze cu aliații cu privire la viitoarele transporturi de arme. Ministrul de Externe Dmytro Kuleba a informat sâmbătă că a purtat discuții cu omologul său din Polonia, Zbigniew Rau, despre națiunea vecină care trimite arme grele armatei ucrainene. Rau a confirmat, de asemenea, că cei doi au vorbit despre o nouă rundă de sancțiuni împotriva Rusiei.
 
Top Bottom